Bonaire Eet Smakelijk – Aflevering 3 (Moringa)

Salade vam de uit tuin lvv

Moringa blaadjes
gebakken Moringa zaden
Gebakken spinazie takjes
Dressing van sorel, flor de Jamaica , gesnipperd uitje
Groene, onrijpe papaya op zoetzuur
Spinazie blaadjes
Moringa Bloesem
Geschilde groene peul van de Moringa
Zee banaantjes
Bloemblaadjes van de okra
Bonaire zeezout
Klein pepertje, in kleine stukjes gesneden
Komkomber chicki, in plakjes gesneden
Giet  wat azijn op de flor de Jamaica en laat deze 1 nachtje trekken. Gebruik voor de dressing 1 deel azijn en 3 delen olijfolie, gesnipperde ui, gemalen peper en Bonaire zeezout, roer alle ingrediënten goed door elkaar. Snij de onrijpe papaya in gelijke stukjes en giet daar een kokend mengsel op van gelijke delen Azijn, water en suiker met smaakstoffen naar keuze bv, rode peper, laurier, anijs, korianderzaad of roze peper, en laat dit enkele dagen marineren. Was de blaadjes van de moringa en de spinazie goed en laat deze goed uitlekken, anders hecht de dressing niet. Kleur de gepelde zaden uit de rijpe moringa peulin de koekenpan. Snijd de groene geschilde Moringa peul in kleine stukjes  Bak stukjes van de spinaziestelen in wat olijfolie in de koekenpan en breng op smaak met peper en Bonaire zeezout. Meng alle ingrediënten en breng op smaak met de dressing en leg dit enigszins luchtig op het bord en zorg dat alle ingrediënten zichtbaar zijn. Lekker kopje Moringa thee erbij en gezond Bonaire eet smakelijk